Ziua Mondială a Sănătăţii se
celebrează în fiecare an în data de 7 aprilie, pentru a marca întemeierea
Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în anul 1948 şi reprezintă o
oportunitate pentru locuitorii din orice comunitate să se implice în activităţi
care pot duce la o stare de sănătate mai bună.
Tema pentru Ziua Mondială a Sănătății 2015 este Siguranța Alimentaţiei, o temă de maximă importanță pentru toți oamenii de pe planetă și pentru multe părţi interesate, incluzând guvernele, societatea civilă, sectorul privat, precum și agențiile interguvernamentale.
Tema pentru Ziua Mondială a Sănătății 2015 este Siguranța Alimentaţiei, o temă de maximă importanță pentru toți oamenii de pe planetă și pentru multe părţi interesate, incluzând guvernele, societatea civilă, sectorul privat, precum și agențiile interguvernamentale.
Scopul campaniei este de a
stimula guvernul să îmbunătățească siguranța alimentaţiei (prin campanii de
sensibilizare a publicului și evidențierea acțiunilor în curs de desfășurare în
acest domeniu), precum şi încurajarea consumatorilor pentru a se asigura că
alimentele din farfuria lor sunt sigure (să pună întrebări, să verifice
etichetele, să urmeze sfaturile de igienă).
Siguranţa alimentaţiei este un domeniu de acțiune al sănătății publice care protejează consumatorii de riscurile de toxiinfecție alimentară sau alte boli acute sau cronice transmise prin alimente.
Siguranţa alimentaţiei este un domeniu de acțiune al sănătății publice care protejează consumatorii de riscurile de toxiinfecție alimentară sau alte boli acute sau cronice transmise prin alimente.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu