joi, 26 martie 2015

COPIII CHIŞINĂULUI CITESC O CARTE

Biblioteca Municipală B.P. Hasdeu  a dat startul celei de-a XII-ediţii a Programului de lectură Chişinăul citeşte o carte, la 18 martie 2015. Programul are ca scop promovarea şi încurajarea lecturii ca mijloc de dezvoltare culturală, promovând valorile literare autohtone. Anul acesta, pentru cei mai mici cititori s-a propus volumul de versuri În cămaşă de cireaşă de Arcadie Suceveanu. Poeziile lui Arcadie Suceveanu au o rimă desăvârşită, pătrunse de o doză de haz dar în acelaşi timp şi pline de înţeles, având menirea de a cultiva dragostea de carte şi învăţătură, pentru a creşte drepţi şi înţelepţi. Aceasta este o cărţulie cu adevărat minunată, cu ilustraţii atractive şi viu colorate, realizate de Stela Damaschin - Popa.
Din cuprins: Greierul care s-cri-cri-e / Zimbrul de la hotare / Casa bunicii / Câtă vară e-ntr-o pară? / O partidă de şah / Arborele familiei / Ţara / O egretă poetă / În ce se măsoară liniştea? / În ce se măsoară curentul electric? / Ştiuca la şcoală / Maestrul de pian / Lordul Pi Ngu In / Cifrele minunate / Vocale-portocale / În cămaşă de cireaşă / Lupul din poveşti / Ursul / Leul / Dropia din Drochia / Iepuraşul şi imaşul / Colibri / Două întîmplări ciudate cu cuvinte inversate / Kinder cu surprize / Cum i s-a dat şoarecelui nume / Culorile preferate / Turnul Eiffel cu urechi / Dicţionar delico- românesc / Omida cu grad de fluture / Portativul curcubeului / Oraşe de ciuperci / Şcoala vacanţei / A venit toamna / Conflict de război / Lumea ca o poveste / Ananasul / O corabie în deşert / Despre numele care pot fi pare şi impare / În aşteptarea lui Moş Crăciun / Povestea lui W. 

Dragi copii, vă aşteptăm la Centrul Academic Internaţional Eminescu, pentru a lectura cartea şi a participa la activităţile organizate în cadrul acestui program: prezentări de carte, întâlniri cu autorul/autorii volumului lecturat, dis­cu­ţii/dezbateri.
Publicat: Pleşca M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu