miercuri, 29 ianuarie 2014

Copiii despre marele Eminescu…

15 ianuarie este ziua de naștere a marelui poet Mihai Eminescu. În această lună déjà este o tradiție desfășurarea Săptămânii Ușilor Deschise la Centrul Eminescu. În această perioadă mulți oaspeți au pășit pragul bibliotecii noastre. Copiii de la grădinița Cheițele cunoașterii au venit pentru prima data și iată ce impresii au avut:

    Pe 15 ianuarie, în incinta Centrului Academic Internaţional Eminescu a fost o zi deosebită.
Aici s-au sărbătorit cu mare fast cei 164 de ani de la naşterea “Luceafărului literaturii române”, fiind organizată şi  o expoziţie tematică de carte dedicată marelui Eminescu.
    Ziua a început cu spectacolul „Din dor și dragoste de Eminescu‟,la care au fost invitate: grupa nr. 2 (4-5 ani), grupa nr. 10 (5-6 ani), și grupa nr. 6 (6-7 ani), de la grădinița nr. 40, care s-au grăbit să aducă un omagiu marelui poet. După, a urmat un recital de poezii,la care au participat copiii de la grădinţa nr. 139, şi grupa „Prichindel‟ de la grădinița „Cheițele
cunoașterii‟.
    În continuare, a avut loc o oră de lectură cu genericul „Legenda unui Geniu‟, la care a participat  clasa a III-a a liceului “Liviu Rebreanu”.
    Manifestaţia s-a încheiat cu masa rotundă: „Eminescu – ambasador al culturii române‟, care i-a avut ca invitați pe elevii de la Liceul profesional nr.1.
    Elena Dabija,  directorul Centrului Academic Eminescu a mulțumit tuturor pentru prezență, și i-a îndemnat pe participanți să prețuiască cărțile!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu