marți, 21 ianuarie 2014

Întâlniri cu scriitori şi Cărţile Copilăriei

      Astăzi, 21 ianuarie continuă activităţile preconizate în  cadrul Săptămânii Uşilor Deschise.
      Şi pe meleagurile noastre a venit mult aşteptata iarnă, deşi drumul e anevoios, elevii clasei a IV-a''A'' de la Gimnaziul  Nicolae Costin  împreună cu d-na profesoară Chicerman Stela s-au grăbit să ajungă la Centrul Academic Eminescu la întâlnirea cu scriitorul, pictorul şi pedagogul Alexandru Plăcintă ,cu genericul Cărţile copilăriei. Moderator al acestei întâlniri a fost d-na Maria Chirilă, bibliotecar principal.
      Scriitorul Alexandru Plăcintă un prieten bun al copiilor, le-a recitat o mulţime de poezii captivante şi pline de învăţăminte: să fie mai buni, să se susţină la nevoie, să preţuiască prietenia. Domnul Plăcintă în calitate de pictor a prezentat copiilor ilustraţiile care le-a realizat şi care sunt publicate în cărţile dumisale: '' Povestea Focului'', ''Pomul Fermecat'' şi  culegerea de ''Poveşti''.
Elevii au fost activi, au pus întrebări  despre creaţia scriitorului şi detalii din viaţă: ''Când a început să scrie?'', ''Câte poveşti şi poezii a scris până în prezent?'', ''Ce vă inspiră să scrieţi?'' etc.
La final d-nul Alexandru Plăcintă a dăruit clasei a IV-a''A'', două cărţulii cu poezii şi poveşti pentru biblioteca clasei. Copiii au rămas profund impresionaţi şi mulţumiţi de această întâlnire, iar ca să lăsam o amintire în istoria CAIE, am marcat-o cu o poză de final.

Publicat de Fărîmă Marcela

Un comentariu:

  1. A fost foarte interesant! Mulțumim bibliotecarelor de la Centrului Eminescu! Noi vă iubim că ne ajutați întotdeauna să citim multe cărți și să cunoaștem mulți scriitori! Fără cărți viața ar fi foarte tristă...

    RăspundețiȘtergere