marți, 2 iulie 2013

"Ştefan cel Mare: legendă şi mit"

Astăzi, dragă cititorule Centrul Academic Eminescu a hotărât să te pună la cunoştinţă cu faptul că este o zi importantă, este Sărbătoarea Naţională "Ziua Comemorării lui Ştefan cel Mare şi Sfânt".
Şi pentru că este Ziua Comemorării lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, o să vă punem la dispoziţie să faceţi cunoştinţă cu cartea "Cele mai frumoase legende despre Sfântul Voievod Ştefan cel Mare", de
Constantin Bostan.
Este un volum care dezvăluie viaţa şi domnia lui Ştefan cel Mare în termeni mai pe înţelesul copiilor. Ştim că şi vouă, dragi copii vă plac legendele, sunteţi îndrăgostiţi şi cointeresaţi de istorie, de aceea această carte o să vă fie pe plac.
Cum remarcă autorul Constantin Bostan: "Minunatele mărturii din această carte reînvie episoade din glorioasa viaţă a celui mai credincios, mai înţelept şi neînfricat voievod român: Ştefan cel Mare şi Sfânt. Urcat pe tronul Moldovei în anul 1457, el a uimit - în cei 47 de ani ai răsunătoarei sale domnii - mai toată Europa din acele vremuri."
În această carte o să faceţi cunoştinţă cu următoarele legende: Ştefan şi năluca; Ştefan cel Mare şi Matei Corvinul; Bătălia de la Baia; Stejarul din Borzeşti; Tătarii şi furnicile; Mănăstirea Putna; Povestea florii soarelui; Podul Înalt şi turbanul lui Soliman Paşa; Pasărea în cuibul ei piere; Movila lui Burcel; Aprodul Purice; Codrul Cosminului; Sabia lui Ştefan.
Sperăm că v-am trezit curiozitatea şi că o să doriţi să aflaţi mai multe lucruri despre domnia lui Ştefan cel Mare. Vă aşteptăm la noi la bibliotecă, la Centrul Academic Emienscu.
D.Ţ.

Un comentariu: