luni, 29 iulie 2013

Carte captivantă în colecţia bibliotecii

   
      Iliada sau Războiul Troian scrisă de Homer , este prima carte din colecţia Miturile şi legendele lumii. Cartea cuprinde 24 de cînturi , în care micii cititori vor putea urmări mersul războiului Troiei, dintre ahei veniţi din Grecia şi troieni, fiecare tabără fiind susținută de diverse divinități, cum ar fi Atena, Poseidon sau Apollo.
      Iliada relatează  faptele de vitejie excepţională făcute de eroi în cadrul războiului ce a durat 10 ani, dintre care se detaşează Ahile şă ful regelui cetăţii Troia – Hector .Hector detestă războiul și nu luptă pentru glorie, ci pentru a-și apăra cetatea; este iubitor de pace și de rațiune.
Ahile este un războinic  neînfricat , invincibil  care luptă împreună cu grecii pentru cucerirea cetăţii Troia dar şi pentru a se răzbuna de răpirea frumoasei Elena de către, Paris fiul mai mic a regelui troian.
      Punctul culminant al volumului îl reprezintă duelul dintre Ahile şi Hector, cel din urmă fiind ucis.
       Cartea se încheie cu legendara intrare a Calului Troian  în cetate şi cucerirea acesteia de către greci, dar este marcată şi de uciderea lui Ahile de către Paris cu o săgeată ce nimerise în călcîi.

        Deşi la prima vedere s-ar părea că subiectul este destul de complicat, autorii au reuşit să prezinte această operă înt-un mod  simplu şi captivant însoţit de numeroase imagini viu colorate, care neapărat vor intra în vizorul atenţei.
Marcela Fărîmă, bibliotecar

2 comentarii:

  1. va multumesc pentru prezentarea acestor carti interesante.

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt Alina, eu am citit aceasta carte in sala de lectura. Este foarte interesanta si frumos ilustrata. Va multumesc. si doresc sa citeasca mai multi copii

    RăspundețiȘtergere