luni, 8 iulie 2013

Cărţile copilăriei noastre...

Ne plac poveştile, prin ele creştem, ne dezvoltăm, ne relaxăm, visăm şi ne creem dorinţe.
Iată că Centrul Academic Eminescu şi-a mărit colecţia de carte pentru copii cu 4 volume de poveşti, întâmplări hazlii scrise de Spiridon Vangheli, tatăl poveştilor copilăriei noastre nu numai a lui Guguţă :).
Iată şi titlurile cărţilor:
 Pantalonia - ţara năstruşnicilor, este o carte foarte captivantă, interesantă. Atrage atenţia chiar începând cu titlul cărţii, e plină de fantezii şi multe învăţăminte. Titlurile sunt intriga care îl face pe micul cititor să citească cartea, aşa că nu ezitaţi vizitaţi-ne şi citiţi-o, nu o să regretaţi.
Un alt volum la fel de interesant este Ştrengaria, care ne face să înţelegem ce înseamnă prietenia, cum e să te comporţi cu cei din jur şi multe, multe altele. În acest volum acad. Mihai Cimpoi a adăugat: "Titirică, şi alţi eroi din această carte, ne demonstrează cu prisosinţă că Spiridon Vangheli concepe copilul ca pe o realitate complexă unde bunătatea şi pornirea diabolică spre aventură se împacă de minune. Prin aceasta se şi explică priza pe care o are Vangheli la cititorii de pe glob."
Tatăl lui Guguţă când era mic, la fel este o carte foarte interesantă, e plină cu umor şi face ca zilele de vară să fie mai frumoase, mai colorate şi mult mai vii.
Băieţelul din Coliba Albastră, o carte extraordinar de bună. Prin ea cititorul are posibilitatea să înveţe multe lucruri utile, ce va putea să le aplice în viaţa de zi cu zi. Iarăşi întâlnim umor, voie bună, multă fantezie şi un plus de energie.
Cărţile mai sus numite sunt editate la Chişinău, la Editura pentru copii "Guguţă".
Vă aşteptăm la Centrul Academic Eminescu pentru a savura din plin din minunatele cărţi ale lui Spiridon Vangheli, cărţile din lumea copilăriei şi a frumosului... Pe lângă pulsul de energie pe care îl dau povestioarele, ele mai sunt şi frumos ilustrate, imaginile viu colorate redau sens întregii opere...
D.V.

Un comentariu:

  1. MULȚUMIM DE ACESTE INFORMAȚII....DEMULT AȘTEPTAM REEDITAREA ACESTOR CĂRȚI....VENIM SĂ LE LECTURĂM.....CU RESPECT CITITORII DUMNEAVOASTRĂ...SUCCESE DRAGI ȘI AMABILE BIBLIOTECARE...

    RăspundețiȘtergere