joi, 4 iulie 2013

"Ghici cine-i"

Motto : "Omenirea datoreaza copilului tot ce îi poate oferi ea mai bun. Copilul nu este o materie de modelat , ci o personalitate în devenire care se poate constitui în partener al propriei sale formari."

4 iulie, nu e nici soare şi nici vânt, e ploaie rece şi atât. Dimineaţa stropii de ploaie reci i-au făcut pe copiii de la Grădiniţa nr. 40 să ne facă o vizită. Ploaia nu i-a oprit pe copii să steie în grădiniţă, au venit să facă cunoştinţă cu casa lui Mihai Eminescu, să se facă prieteni cu cărţile, poveştile şi poeziile de aici de la noi, din bibliotecă. Directoarea Centrului Academic Eminescu, Elena Dabija a început un dialog foarte prietenos cu copiii, mai întâi le-a trezit curiozitatea cu cărţile pe care le dispunem, apoi a aflat de la ei cine face cărţile, cine le desenează şi de ce noi trebuie să citim cărţi. Răspunsul picilor a fost unul foarte  clar, "citim pentru a cunoaşte mai bine lucrurile care ne înconjoară, şi cu cât mai multe cărţi o să citim cu atât mai deştepţi vom fi."
Tot în această zi picii au descoperit colecţia "Ghici cine-i" de Silvia Ursache, nişte cărţulii de colorat care conţin ghicitori, interesante, captivante şi care dezvoltă logica la copii. Aflând că le plac mult ghicitorile, aceste cărţi au fost binevenite. "Ghici cine-i", este o colecţie în care autoarea Silvia Ursache încearcă să-i înveţe pe micii cititori să facă cunoştinţă cu păsări, animale care şi cum se numesc, cu ce se ocupă, prin ce se deosebesc, pentru a putea diferenţia zebra de crocodil, raţa de gâscă etc. Într-un fel de a-i familiariza cu lumea animală. Ghicitorile fiind formulate bine, au fost ghicite de către pici, le-a trezit curiozitatea şi tot aşteptau să-i mai întrebăm câte o ghicitoare ca să o ghicească, în felul acesta au arătat ca au simţul de a ghici., pot să compare unele lucruri, animale, trag nişte învăţăminte şi concluzii din ele.
D.Ţ.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu