joi, 23 iunie 2016

NE JUCĂM CU IDEILE

          
Larisa Arseni. Maestru în artă.
Colaboratoare la CAIE.

          Mai întâi a fost Cuvântul şi Cuvântul a fost Domnezeu, spune cartea sfântă. Tot ce vedem, tot ce ne înconjoară, astăzi, este o creaţie perpetuă. Omul este cea mai perfectă creaţie ivită vreodată şi omul la rându-i poate crea lucruri neverosimile. Astfel, dintr-o cocă o gospodină bună face mai multe bucate: pâine bună, plăcinte, dar şi prăjituri...
          Copilul este şi el o cocă care poate fi modelată diferit, mai reuşit sau mai puţin reuşit. Este foarte important mediul, anturajul în care creşte şi se educă, învăţătorul şi mai ales talentul, aptitudinile creative. Copiii toţi sunt foarte  creativi şi e lesne ca cei maturi să observe la timp, capacităţile, aptitudinile copiilor şi să le dezvolte, încadrându-i în diferite ateliere, cercuri de creaţie, provocându-i să modeleze, să construiască, să deseneze, să coase, să brodeze.

          Graţie Rucsacului de vacanţă, una din zilele săptămânii este în totalitate dedicată creaţiei. Noi, cei de la Centrul Academic Internaţional Eminescu încercăm să găsim copii interesanţi, creativi. Imaginile ce urmează vorbesc despre aceasta. Spre exemplu Alexandru Sanduţa, confecţionează din hârtie Turnul Efel de la Paris, iar frăţiorul său Nicolae este pasionat de jocuri care dezvoltă memoria şi logica LEGO. În imagine vedem cum construieşte o Navă maritimă. O vedem şi pe Evelina Bobotrîn, care coase în mergele portretul unei fetiţe, este foarte concentrată şi interesată. Iar acest micuţ care are în faţa lui atâtea cărţi frumos ilustrate, a decis să facă o pictură avangardistă în baza lor.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu