miercuri, 22 iunie 2016

ÎNCĂ O PERLĂ ÎN RUCSACUL DE VACANŢĂ

Larisa Arseni. Maestru în artă.
Colaboratoare la CAIE.

          O zi cu mult soare, multă lumină, deşi cu multe grade, totuşi frumoasă. Temperatura caniculară de afară păleşte în faţa copiiilor zglobii, fericiţi şi bucuroşi. Sunt în vacanţă, dar şi această perioadă o petrec cu folos. Astăzi am participat la un splendid spectacol, pregătit şi prezentat de copiii din tabăra Cireşarii, de la gimnaziul Nicolae Haralampie Costin. Aici s-au odihnit timp de trei săptămâni, mai mult de 70 de elevi, preponderent din clasele primare.
          Directoarea taberei, doamna Silvia Maslov împreună cu educatorii şi conducătorii de cercuri, doamnele, Lidia Dzeatcovchi (Centrul de creaţie Luceafărul, conducătoarea cercului dramatic), Nadejda Şigaeva, conductoarea cercului de dans clasic, de la acelaşi centru, Angela Cărăuş, actriţă la Teatrul Naţional Mihai Eminescu, pedagog de arta vorbirii la gimnaziu şi alţii, în tot acest răstimp au fost foarte receptive cu noi colaboratorii Centrului Academic Internaţional Eminescu. Împreună cu copiii din tabără au participat la mai multe activităţi organizate de noi, începând cu eminesciana...
          Astăzi a fost spectacolul de încheiere. Programul a fost de o diversitate surprinzătoare, îmbinând mai multe genuri de artă. Recital de poezie din Nichita Stănescu, Mihai Eminescu, etc., în formă de microspectacol. Multitudinea de fructe, ce s-au copt în această lună, au iscat în scenă O ceartă a fructelor, care sunt mai coapte, care-s mai gustoase şi care ne aduc mai mult folos pentru sănătate. Au mai  participat: şoricelul cel mic, vulpea cea şireată şi veveriţa, pe care Catincuţa, o fetiţă isteaţă, întâlnindu-le în pădure, le-a pus să strângă pomuşoare şi să recite câte o poezie.
          La un moment dat a apărut şi cucoana Chiriţa, povestind tuturor cum a fost ea la Parij. Numerele artistice se perindau unul după altul, iar spectatorii: elevi, profesori, părinţi, bunici... aplaudau frenetic.
          Doamna Larisa Arseni de la CAIE, la fine le-a mulţumit pentru colaborare, pentru artistism şi i-a îndemnat să vină la bibliotecă, să-şi citească toate cărţile recomandate de învăţători şi profesori pentru vară, până la sfârşitul vacanţei.

          Credem, că aceste trei săptămâni, cât s-au aflat în tabără copiii au învăţat multe lucruri noi, dar şi s-au odihnit pe potrivă. Le urăm vacanţă plăcută în continuare şi-i aşteptăm la bibliotecă, unde-i aşteaptă în Rucsacul de vacanţă lucruri la fel de distractive, dar şi instructive.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu