joi, 10 iulie 2014

CÂND BIBLIOTECA VINE LA TINE COPILĂRIA E MAI DULCE...

     Programul LECTURILE VERII capătă mai multă intensitate la Centrul Academic Eminescu, cu mai multe activităţi interesante, care au menirea de a dezvolta abilităţile intelectuale şi creative ale copiilor.
      Astăzi, 10 iulie 2014, echipa  a mers în vizită la copilaşii de la Grădiniţa - creşă nr. 40, grupa a 3-a medie. Întrebarea principală cu care am venit la micuţii de la grădiniţă a fost: 
De ce leul este numit regele animalelor? După ce bibliotecara Olesea Bobotrîn le-a citit copiilor o scurtă informaţie despre acest animal măreţ, copiii au răspuns la întrebarea pe care le-am acordat-o: ,,leul este numit regele animalelor deoarece este simbolul puterii, este foarte curajos şi insuflă frică, datorită acestor abilităţi şi-a obţinut titlul de rege". Apoi micuţilor  li s-a citit povestea Leul şi şoarecele, a cărui subiect a fost: un animăluţ atât de mic ca şoricelul poate ajuta un leu mare. Deoarece copiii au fost impresionaţi de personaj, doamna Olesea Bobotrîn a propus copiilor să decupeze din hîrtie fiecare cîte un leu.. Datorită inspiraţiei copiilor şi a interesului faţă de munca creatăvă, toţi au realizat nişte leuţi foarte simpatici, decupând pe rând urechiuşele, ochişorii, coama şi căpuşorul. Astfel fiecare copil v-a pleca acasă cu un leu, bineînţeles, fără a avea posibilitate să cumpere ceva de acest leu, dar este  un leu muncit. Copiii s-au simţit bine şi au fost captivaţi de activitate, iar noi ne-am luat la revedere şi i-am invitat să vină să citească cărţile minunate pe care le deţinem în colecţie.



Un comentariu:

  1. Foarte atractiv si original. Copiii au necesitate de astfel de lectii. Sunteti foarte bravo. Succese.

    RăspundețiȘtergere