miercuri, 9 iulie 2014

Din istoria omenirii

      Astăzi 9 iulie, în cadrul programului LECTURILE VERII, Centrul Academic Eminescu a desfăşurat ora de lectură cu genericul DIN ISTORIA OMENIRII, la care au participat cititoarele noastre fidele Babin Valeria, Spatari Cristina, Ştirbu Cristina şi Beatrice. Doamna Olesea, bibliotecar, le-a povestit despre cele mai mari imperii ale antichităţii: Roma, Grecia, Egipt, Babilon,  şi desigur despre strămoşii noştrii geto-dacii, despre care se spune că ar fi fost "cei mai viteji şi mai drepţi dintre traci ", după cum spune Herodot din Halicarnas în opera sa Istorii. Lumea antică desigur este învăluită în mister, dar cultura, religia, tradiile, şi mai ales arhitectura acestor popoare ne uimesc şi astăzi, prin măreţia lor.
     Noi trebuie să ne cunoaştem originea, să preţuim tot ceia ce am moştenit de la predecesorii nostri, istoria este un izvor din care trebuie să căpătăm învăţătură de adevăr şi insuflare de virtute.

Impresii de la participantele activităţii:

Astăzi la ora de lectură DIN ISTORIA OMENIRII, am aflat multe lucruri interesante despre civilizaţiile antice, şi cel mai mult ne-a impresionat Roma, un imperiu imens cu o cultură deosebiră. Ne-a impresionat legenda întemeierii Romei Antice şi viaţa cotidiană a romanilor.


Publicat de Fărîmă M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu