miercuri, 12 iunie 2013

COPII DESCOPERĂ LUMEA CĂRŢILOR


Elena DABIJA
Director Centrul Academic Eminescu

Astăzi oaspeţi la Centrul Academic Eminescu au fost copiii din grupa a 8-a de la Grădiniţa nr. 40 împreună cu educatoarea Tatiana Marcolici. Au venit să guste din LECTURILE VERII şi să facă cunoştinţă cu măria sa CARTEA! Doamna Maria Chirilă, bibliotecar principal, le-a povestit despre drumul parcurs de carte de la manuscrise şi până apare în mânile noaste pentru a ne bucura de înţelepciunea din ele, au aflat ce elemente are cartea. Copiii au făcut cunoştinţă cu cărţile scrise de Mihai Eminescu şi cu multe alte cărţi noi şi captivante destinate copiilor.
Fiindcă este zi de miercuri şi are genericul: DIN ISTORIA OMENIRII, copiii au făcut cunoştinţă cu cartea Cele mai frumoase legende despre SFÂNTUL VOIEVOD ŞTEFAN CEL MARE, scrisă de Constantin Bostan. Copiii au ascultat cu mare interes legendele despre Marele Voievod, afirmând că cunosc monumentul lui Ştefan cel Mare.
După ce au ascultat cele povestite de Maria Chirilă au dorit şi ei să povestească, să recite poezii şi să cânte, pentru a ne demonstra că ei cunosc multe şi sunt copii deştepţi. Iar pentru a creşte şi mai deştepţi i-am invitat să vină mai des în ospeţie la noi, să vină cu părinţii să împrumute cărţi pentru a le citi la domiciliu, deoarece Vasile Romanciuc le spune:
Dragii mei copii deştepţi!
Cine vrea să aibă carte
Trece mai întâi prin cărţi!
Sperăm să avem o colaborare rodnică cu aceşti copii care ne-au descoperit astăzi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu