luni, 24 iunie 2013

Ada Zaporojanu la sfat cu cititorii

Programul  "Lecturile Verii"  la Centrul Academic Eminescu, vineri 21 iunie cu genericul "La sfat cu scriitorii şi cărţile copilăriei", a creat o sărbătoare de suflet alături de  invitata  - poeta, prozatoarea şi compozitoarea Ada Zaporojanu.
Casa poetului Mihai Eminescu a găzduit o întâlnire de suflet, a deschis larg porţile cunoaşterii către copiii de la Tabăra cu sejur de zi de la Liceul Teoretic "Liviu Rebreanu", ghidaţi de Angela Toma. Poeta Ada Zaporojanu a fost o prietenă foarte aproapiată de copii, le-a dezvăluit secrete din viaţă, cum să fie mai buni, mai înţelegători şi să fie ei în însuşi. Prima cunoştinţă au făcut-o prin intermediul cântecului "Vreau o carte", care Ada Zaporojanu a interpretat-o şi totodată pe copii i-a adus mai aproape de carte şi bibliotecă.
La această întâlnire, unde sala a fost arhiplină a dominat multă voie bună, cărţile care au fost prezentate le-a trezit la copii interesul de lectură şi au arătat că şi ei sunt cunoscuţi cu multe proverbe şi cântece bune. Printre cărţile prezentate s-a numărat volumul "După faptă şi răsplată", o carte plină de poveţe, proverbe scrise cu tâlc. Aici copiii au adus explicaţii cum ar fi: faci bine, bine ajungi, cum tu te comporţi cu cei din jur aşa şi ei cu tine etc.
Ada Zaporojanu le-a citi câteva proverbe din această cărţulie şi le-a adus şi explicaţii. A fost interesant, multe lucruri noi au fost învăţate pe parcursul acestei întâlniri. Desigur, că această întâlnire nu putea să treacă doar declamând poezii şi citind proverbe. Poeta a şi cântat, cântece care au răscolit sufletele micilor spectatori şi nu numai. 
A fost o zi frumoasă, o zi care a rămas în memoria Centrului Academic Eminescu...
D.V.






2 comentarii:

  1. Bun gasit stimate bibliotecare! Copiii mei sunt cititori la Centrul Eminescu si sunt foarte incintati de bunatatea dumneavoastra, vin cu mare dorinta ;i mereu povestesc cit de amabile sunteti, cite carti interesante aveti si le propuneti. Au fost la tabara liceului si au participat la mullte intilniri si activitati interesante. Ma bucur ca faceti toate acestea pentru copii, ca educati dragostea de carte si lectura. Sanatate si tot respectul. Irina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumim mult de apreciere şi de fidelitate. Ne bucurăm nespus de mult cânt facem lucruri frumoase şi iese bine, când cititorii sunt mulţumiţi. Centrul Academic Eminescu pentru cititori mereu a fost, este şi va fi.

      Ștergere