marți, 11 iunie 2013

Cărţi pentru copii isteţi şi curioşi


 
      Un proverb indian spune că „florii i se cere parfum, iar omului politeţe”. Politeţea a fost şi este absolut necesară fiecărui om, în orice societate. Şi pentru că bunele maniere se învaţă de mic copil, am introdus în Programul „Lecturile verii” şi ABC-ul bunelor maniere. Cartea semnată de Ciub Natalia „ABC-ul bunelor maniere” a fost prezentată de dna Maria Chirilă copiilor de la grădiniţa nr. 40. Povestea fetiţei pe nume Mary-Jane i-a captivat pe micii noştri cititori. Micuţii au aflat cum într-o zi fetiţa găseşte o cutiuţă misterioasă şi face cunoştinţă cu zece băbuţe năstruşnice, care vor să o convingă să dispreţuiască bunele maniere.În cele din urmă eroii cărţii au înţeles că comporatamentul frumos este unica armă cu care pot învinge creaturile vrăjite. Tot în cadrul acestei prezentări de cărţi copiii au aflat cum trebuie să ai grijă de sănătate ta prin obiceiuri simple care se însuşesc de mic copil: spălatul pe mâine, dinţi, înviorarea prin exerciţii fizice etc.
        Aceste trei cărţi scrise de Natalia Ciub : ABC-ul curajului; ABC-ul sănătăţii şi ABC-ul bunelor maniere învaţă copiii reguli de bază în viaţa de fiecare zi, cărţi care trebuie lecturate împreună cu părinţii, bunicii în care veţi găsi sfaturi potrivite pentru educarea corectă a copiilor Dvs.
În timpul activităţii au fost lecturate multe reguli şi fapte bune de urmat din cărţile prezentate.
V.S.

3 comentarii:

  1. Am fost împreună cu copiii și colegele la aceaste prezentări de cărți. Am descoperit aceste cărți noi foarte binevenite pentru a le utiliza în educații copiilor dar și a noastră maturii. Mulțumim bibliotecarelor pentru această lecție de educație și sănătate, pentru că vă implicați activ în educația tinerei generații. Vă mulțumim de invitație la acest program Lecturile verii. Multe succese!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt mereu cu ochii pe această pagină și mereu descoper ceva nou. Azi am descoperit aceste cărți. o să vin să le citesc cu copiii mei numaidecît. vă mulțumesc că sunteți și că promovați cărți bune și înțelepte pentru noi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Un blog foarte interesant,il citesc cu mare placere, pentru ca mereu descopar cite ceva nou,ceva bun pentru mine...(Aneta)

    RăspundețiȘtergere