joi, 7 martie 2013

Doar ţie - Femeie


Suntem în ajun de 8 martie, o sărbătoare care spune multe, care dă speranţe... E ziua Femeii...
Cu această ocazie noi, bibliotecarele de la Centrul Academic Internaţional Eminescu felicităm toate doamenele, domnişoarele, urându-vă multă sănătate, multă fericire, iubire, înţelegere, dragoste, căldură sufletească, armonie, soare în suflet şi gând, împlinire pe plan profesional şi personal – Felicitări.
Nu puteam să vă las doar cu aceste rânduri, iată mai jos faceţi cunoştinţă cu procesul de creare  a acestei fiinţe – FEMEIA.
D.V.

... Şi când Dumnezeu a hotărât să creeze femeia, s-a gândit timp de 6 zile şi 6 nopţi: cum să arate această creatură cu chip de om şi de înger. Dorea ca noua lui creaţie să întruchipeze totul ce crease până atunci.
Şi hotărî să dea Femeii câte puţin din toate: Aşa s-a întâmplat că Domnul i-a oferit o parte din rodnicia Pământului pentru ca să continuie viţa omenească, de la Vântul care nu se mai linişteşte – hărnicia, de la Cer a luat curăţenia trupească. Soarele i-a oferit ceva din căldura sa pentru a o oferi copiilor şi celor apropiaţi, de la Lună – i-a revenit misterul naturii femeieşti, iar de la Stele Domnul i-a dat licărul veşnic din ochii lor, Ziua – lumina ce-o emană de fiecare dată când o vedem, Noaptea –nostalgia. De la floare cel de Sus i-a dat gingăşia, frumuseţea şi parfumul ce ne scoate din minţi. De la mine, adaugă Creatorul, îi voi da Dragostea, Fie voia mea!
Când noua creaţie fu gata, Dumnezeu a rostit satisfăcut: este cea mai de preţ operă pe care am creat-o.
– Iar bărbatul? – a întrebat sf. Petru, entuziasmat de ceea ce zămislise Stăpânul său.
– Bărbatul va sta alături şi va veghea această fiinţă divină, o va proteja de rău pe ea
şi virtuţile ei şi va face tot ce e în puterile lui ca să se simtă fericită, pentru că Fericirea, Petre, nu e de Dumnezeu, e ceva pur omenesc, ea nu se dă şi nu se ia, ci se simte. Aşa să fie în vecii vecilor.
Doar Domnul putea să decidă că Ziua creaţiei sale să fie marcată anume la începutul reînvierii naturii şi anume pe 8 martie. Până şi cifra 8 e foarmată din 2 inele, simbol al unităţii şi unirii dintre Femeie şi bărbat, care de la crearea lumii încoace simbolizează începutul, dar şi continuarea unei noi viţe omeneşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu