Ghicitorile folosite în comunicarea curentă, dezvoltă imaginaţia şi gândirea copiilor dar mai ajută şi la dezvoltarea şi îmbogăţirea limbajului lor. Ghicitorile pentru copii sunt o metodă de a le testa atenţia. Ghicitorile sunt e excelentă şcoală a vieţii, un mod de a forma personalitatea integră, armonios dezvoltată.
În una din zilele acestea, Centrul Academic Eminescu a fosta gazda unei manifestări speciale, deosebite. În vizită la noi au fost copiii de la Grădiniţa nr. 40, 3 grupe au aşteptat cuminţi surpriza noastră. Surpriza fiind Nicolae Gribincea, folclorist român. Plin de viaţă şi de frumos şi voie bună a umplut sala cu soare.
Prin ce a fost manifestarea specială? prin faptul că a fost şi Ziua Internaţională a Culturii şi anume în această zi omul de cultură Nicolae Gribincea a hotărât să lanseze la noi cărţulia sa "ABeGhici pentru VOINICI", unde autorul a menţionat că a fost creată pentru voinici, pici iubitori de carte şi de ghicitori.
Prin ce a fost manifestarea specială? prin faptul că a fost şi Ziua Internaţională a Culturii şi anume în această zi omul de cultură Nicolae Gribincea a hotărât să lanseze la noi cărţulia sa "ABeGhici pentru VOINICI", unde autorul a menţionat că a fost creată pentru voinici, pici iubitori de carte şi de ghicitori.
Este o carte specială, repartizată în câteva capitole: Ghicitori cântate şi Ghicitori spuse. Ce e nou în ea, este faptul că este un abecedar de ghicitori, la fiecare literă este câte o ghicitoare care se cântă pe melodii. Dar micii cititori mai au posibilitate şi să facă cunoştinţă prin ghicitori cu accesoriile, hrana, natura, omul, vietăţile etc. După părerea mea este o carte foarte bună, una care merită să fie citită, cântată. Culegerea dată este menită să familiarizeze şi să adapteze copilul în universul familiei, în care scop autorul poezioarelor şi muzicii vine cu formule originale şi ingenioase. Să ne convingem. Cele două părţi formează un întreg. O carte care oferă copilului să înveţe jucându-se. În prima parte a cărţii sunt incluse ghicitori muzicale, textele literare fiind însoţite de note muzicale, precum şi cu ilustraţii care fac cartea mai atractivă. În partea a doua a cărţii o întreagă armată de ghicitori sunt clasificate după categorii, oferind celor care se joacă nişte indici, care sugerează celor ce caută răspunsul domeniilor etc.
N. Gribincea le-a cântat copiilor câteva ghicitori din carte, ceea ce le-a plăcut foarte mult copiilor. Au înţeles mai bine ghicitoarea şi au fost foarte receptivi. A fost vesel, interesant, o întâlnire de suflet, una care a îmbinat utilul cu plăcutul.
La finele acestei întâlniri N. Gribincea a menţionat în Cartea de Onoare: "Felicit colaboratorii Centrului Internaţional Eminescu pentru activitatea, aportul, prestaţia care o depun la iluminarea cultural-spirituală a lecturilor sectorului, municipiului. Mulţumesc pentru posibilitatea de a lansa "Abeghiciul muzical" în incinta acestei instituţii prestigioase."
Diana Țurcnau
Bravo, interesant!
RăspundețiȘtergereA FOST BOTEZUL UNEI CĂRȚI NOI-LANSATE DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ A CULTURII, AUTOR-OMUL DE CULTURĂ NICOLAE GRIBINCEA!!! NASC ȘI LA MOLDOVA OAMENI!! FELICITĂRI NICOLAE PENTRU CĂRȚILE-MĂRGĂRITARE!!!
RăspundețiȘtergereMulţumim mult. A fost interesant, atractiv şi desigur Felicitari Nicolae Gribincea pentru munca pe care o depuneţi pentru micii cititori, pentru frumoasa carte "Abeghici pentru voinci".
RăspundețiȘtergere