joi, 18 aprilie 2013

Pe tărâmul unde vibrează opera eminesciană

E primăvară, e soare, e cald şi bine. Iată că Centrul Academic Eminescu, ieri i-a avut ca oaspeţi pe elevii clasei a III-A, de la Liceul Teoretic"Traian" ghidaţi fiind de către învăţătoarea Tatiana Timuţă şi de bibliotecara Tatiana Cucereavîi.
A fost o întâlnire de suflet, unde utilul s-a contopit cu frumosul. Maria Chirilă, bibliotecar principal, le-a făcut o introducere în lumea lui Eminescu, le-a deschis porţile către sufletul poetului, către sufletul poeziei lui. Dar elevii au mai avut ocazia şi să descopere şi cartea "Vornicel la nunta badei" de Dumbrăveanu, care anul acesta este pusă în Programul "Copiii Chişinăului citesc o carte". Aici l-au descoperit pe Onuţ, personajul principal şi li s-a trezit dorinţa de a o citi.
A fost creată o atmosferă plăcută, copiii au arătat că ştiu multe poezii de ale poetului Mihai Eminescu, au recitat, au dialogat cu noi, bibliotecarele şi au savurat cu nesaţ cărţile, operele lui Mihai Eminescu. Iar alături de Elena Dabija, directoarea Centrului Eminescu, au descoperit cărţile rare, şi poeziile pe care le-au învăţat şi ei în şcoală.
D.Ț.










2 comentarii:

  1. am descoperit Centrul Eminescu împreună cu colegii mei din clasa III de la Liceul Traian datorită profesoarei și bibliotecarei. Am văzut multe fotografii și cărți interesante despre Mihai Eminescu. Este cea mai mare carte de poezii de Mihai Eminescu.mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Ne bucurăm mult că aţi rămas mulţumiţi şi vă mai aşteptăm.

    RăspundețiȘtergere