luni, 18 iulie 2016

Veverița a vrut să-și facă o casă împreună cu maimuța!


poveste italiană.

Poveștile sunt pline de magie. Ele dezvoltă la copii abilitățile de asociere, de dezvoltare a imaginației și le îmbogățesc vocabularul. Ele îi ajută să cunoască mai bine lumea înconjurătoare și să-și dezvolte flexibilitatea gândirii.
Deci lectură placută, dragă cititorule!

Pe o ploaie cu găleata, o maimuță se adăposti sub un copac, tremurând toată și de frig, și de frică, mai ales când vedea fulgerele și auzea trăsnetele. Deodată, în spatele ei, se simți un foșnet ușor. Când se uită, dădu cu ochii de o veveriță, zgribulită și ea, de ploaie și frig.
- Ce-ai zice, veveriță, ca mâine dis-de-dimineață să începem să ne facem un adăpost și când o mai ploua, să nu mai stăm așa pe-afară și să înghețăm de frig?, îi vorbi maimuța.
-Ai dreptate. Mâine adunăm tot ce ne trebuie și ne făurim o căsuță, îi răspunse veverița.
Și poate că ar fi trecut a doua zi la muncă, dar dimineața răsări un soare puternic, cald și dătător de viață. Mimuțica începu să zburde dintr-un copac în altul și la fel și veverița. Se întâlniră pe o cracă și maimuțica o întrebă:
- Când vrei să începem casa?
- Să mai zburdăm puțin și pe urmă o să trecem noi la lucru!, îi răspunse veverița și uite-o nu e, pe altă creangă.
Se zbenguiră așa până seara târziu, când soarele asfințise și acum iar se răcorise afară. Se întunecă, nori deși se adunară, iar din ei se porni să cadă o ploaie măruntă. Sub același copac maimuța se întâlni din nou cu veverița.
- N-ai vrut să ne facem casă! Acum iarăși dârdâim aici de frig!
- Îți făgăduiesc că mâine în zori o începem, îi răspunse veverița.
Dar zorii dimineții aduseră din nou soarele arzător pe cer, încălzind pământul; și cele doua, maimuțica și veverița, iar trecură la joacă, sărind de pe o creangă pe alta, și dintr-un pom într-altul, uitând de lucru. Și seara, una: Bârrr! și alta Hapciu! Și, cele două lenevitoare, dacă n-au răcit rău de tot până azi, tot se mai amăgesc când e frig să-și facă o casă împreună, iar a doua zi de dimineață uită, când apare soarelr... Că după soare vine ploaie, și după ploaie, vreme bună...

Uite așa...
Publicat: D.Ț.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu