miercuri, 28 octombrie 2015

Pentru curioși...10 CĂRȚI CE MERITĂ SĂ FIE CITITE

Cărțile cu povești pot deveni calmantul care oprește numaidecât copilul din plans, metoda prin care se relaxează și cel mai bun "somnifer", dacă ai grijă să alegi titluri interesante, care au stârnit de-a lungul timpului curiozitatea și interesul celor mai mulți copii.

MICUL PRINȚ

micul-print

Povestea lui Antoine de Saint-Exupery a câștigat un loc de neînlocuit în inima copiilor de pretutindeni, fiind una dintre cel mai bine vândute, dar și citite cărți de povești pentru cei mici. Povestea băiețelului cu păr bălai care trece printr-o mulțime de aventuri în călătoria lui este una dintre cele mai inspiraționale, emoționante și frumoase povești, din care cei mici pot extrage învățături importante despre prietenie, dragoste, moarte, timp și viață.

REGATUL DE GHEAȚĂ

regatul-de-gheata

Poveștile de iarnă par să fie pe gustul copiilor de pretutindeni. Cartea "Regatul de gheață" din colecția Disney Audiobook, care se comercializează împreună cu un CD audio, este pe locul 2 în topul celor mai apreciate și vândute publicații pentru cei mici.


JURNALUL UNUI PUȘTI 7. A CINCEA ROATĂ LA CĂRUȚĂ
jurnalul-unui-pusti

Cartea scrisă de Jeff Kinney și publicată de editura Arthur a stârnit rapid interesul copiilor. Prezintă povestea unui elev, pe nume Greg, aflat în căutarea unei partenere pentru balul organizat la școala lui. Cartea surprinde perfect emoțiile prin care trece tânărul elev și este o lecție de viață despre dragoste și prietenie.

HABARNAM PE LUNĂ

habarnam-luna

"Habarnam pe Lună" este o carte antrenantă și dinamică pentru copii, scrisă de Nikolai Nosov. Aventurile personajelor cărții în călătoria făcută pe Lună i-a determinat pe prichindeii din lumea întreagă să nu lase cartea jos din mână înainte de aflarea deznodământului, inspirând tot mai mulți părinți să o cumpere și să o introducă in biblioteca copiilor lor.

Heidi

heidi

Cartea scrisă de Johanna Spyri este povestea emoționantă a unei fetițe pe nume Heidi, care, după ce părăsește casa copilăriei pentru o călătorie în oraș și descoperă o altă viață, mai palpitantă, constată că nu poate trăi fără prieteni și fără toți cei dragi. O lecție despre sentimentul de “acasă”, apartenența familială și importanța familiei, pe care copilul tău merită să o audă, la ceas de seară, înainte de culcare.

Aventurile lui Tom Sawyer

aventurile-lui-tom-sawyer

Una dintre cele mai cunoscute opere din literatura pentru copii aparține celebrului scriitor Mark Twain. Cartea prezintă povestea orfanului Thomas Sawyer, un copil năzbâtios din fire, care trece printr-o mulțime de peripeții și ajunge să devină erou, contribuind la prinderea unui răufăcător. Este o poveste emoționantă, dar și amuzantă, care captivează rapid copilul.

Capra cu trei iezi

capra-cu-3-iezi

"Capra cu trei iezi", scrisă de Ion Creangă, este cartea care nu poate lipsi din biblioteca copilului tău. Cel mic nu se va mai sătura să audă pățaniile iezilor neascultători și au și ocazia să învețe o morală importantă: să nu deschidă niciodată ușa străinilor!

Secretul lui Milton

secretul-lui-milton

"Secretul lui Milton. O aventură a cunoașterii prin intermediul puterii Prezentului" este o carte extrem de interesantă dedicată celor mici, scrisă de Eckhart Tolle și Robert Friedman. Cu ajutorul unei povești iscusite, pe ințelesul prichindeilor, autorii încearcă să transmită un mesaj puternic: puterea prezentului este calea către fericire și împlinire sufletească.

Fram, ursul polar

fram_ursul_polar

Dacă ai un copil fascinat de animale, atunci povestea simpaticului și îndrăgitului ursuleț pe nume Fram va capta imediat atenția copilului. Aventurile prin care trece Fram cu circul vor încânta rapid prichindelul și-i vor deschide apetitul pentru lectură.

365 DE POVEȘTI DE SEARĂ

365 povesti seara

Cartea "365 de povești de seară" a captivat mai întâi părinții, înainte de a fascina copii. Aleasă ca fiind o soluție la îndemână pentru a diversifica poveștile de seară ale copiilor, cartea s-a dovedit a fi extrem de atractivă pentru cei mici, mai ales că vine la pachet și cu un CD audio, cu 25 de povești pe el.
Sursa: http://www.copilul.ro/copii-3-6-ani/activitati-educative/Top-carti-de-povesti-pentru-copii-a15153.html

Publicat: D.Ț.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu