joi, 4 decembrie 2014

În ajun de Moş Nicolae

      Primii fulgi de nea deja ne-au adus bucuria şi atmosfera sărbătorilor de iarnă, a căror
magie ne înconjoară încet încet. Se apropie ziua de 6 decembrie, zi în care mici şi mari îl aşteaptă cu sufletul la gură pe blajinul Moş Nicolae, care împarte dulciuri tuturor copiilor cuminţi.
Astăzi, în ajun de Sf. Nicolae, colectivul Centrului Academic Eminescu a hotărât să împartă bucuria acestei sărbători, copiilor de la grădiniţa nr. 40, grupa a II -a. D-na Olesea le-a povestit micuţilor legenda Sfântului Nicolae, originea şi semnificaţia sărbătorii. Copii au aflat că Moş Nicolae pune darurile sale în şosete sau ghetuţe, copiilor care sunt ascultători şi aduce câte o nueluşă celor care nu au fost cuminţi pe parcursul anului.

Am dorit ca să  aducem un pic de culoare activităţii de astăzi, şi am hotărât să confecţionăm cu copii, ciorăpei pentru fiecare, din hârtie, lipici şi sclipici. Copii au fost foarte entuziasmaţi, şi confecţionau cu dăruire şi inspiraţie aceste şosete - adevăraţi designeri vestimentari. La finele activităţii, fiecare micuţ şi-a personalizat lucrarea scriindu-şi numele pe ea. Colaboratorii Centrului, au pregătit o surpriză copiilor, le-am împărţit fiecăruia dulciuri din ciorapul Moşului Nicolae. Am imortalizat aceste momente de bucurie şi satisfacţie cu o poză de grup, pentru istoria Centrului Eminescu.
Publicat: Pleşca Marcela



Un comentariu: