luni, 17 decembrie 2012

La mulţi ani, poete - Vasile Romanciuc

Ninge, ninge cu fulgi măşcaţi, ninge la Centrul Academic Eminescu cu versurile lui Romanciuc...

Bine aţi venit dragi copii! Astfel au fost întâmpinaţi copii de la grădinţa nr. 40 grupa 7, la prima oră la Centrul Academic Internaţional Eminescu. Astăzi este o zi importantă, e ziua lui Vasile Romanciuc. Cu această ocazie Centrul Eminescu a hotărât să-l felicite, dar şi picii de la grădiniţă au venit cu o felicitare. Maria Chirilă le-a explicat de ce au fost invitaţi copiii la noi, invitaţi au fost pentru a-l felicita pe un poet al nostru Vasile Romanciuc, care a scris foarte multe poezii. Astăzi împlineşte o vârstă frumoasă de 65 de ani, să-i zicem La Mulţi Ani, să-i aducem un omagiu poetului.
Copiii au aflat despre poet că este unul foarte simplu, îndrăgostit de poezie şi cânt. Iar poezii a început să scrie de când s-a născut Florin, băiatul poetului. A început să scrie poezii, din dragoste faţă de copii. Poeziile lui sunt foarte uşoare, simple.

Una este să ai cărţi, alta este să ai carte, la această frază copiii au dat o explicaţie:
-         Cartea îţi dă cunoştinţe
-         Din cărţi înveţi foarte multe
-         Eşti pregătit pentru şcoală
-         Afli tot ce este scris în cărţi
-         Afli
-         O minte bogată
-         Cel care vrea să fie deştept trebuie să citească.
Uite aşa, poeziile poetului, nu numai că le sunt dragi copiilor, dar şi învaţă din ele. Suntem foarte bucuroşi că cresc aşa copii deştepţi şi frumoşi datorită poeziilor poetului Vasile Romanciuc.
La mulţi ani Vasile Romanciuc
D.V.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu