luni, 24 februarie 2014

Dacă vrei să fii iubit - iubeşte

            În urma desfăşurării concursului epistolar Dulcea mea doamnă - Eminul meu iubit, vă propunem câteva fragmente din conceptele despre dragoste a tinerilor noştri cititori.

„ Dragostea este acel sentiment profund al inimii, sufletului care nu poate fi explicată în cuvinte, ci doar simţit, acel amalgam de gânduri şi simţiri trăite la unison de două persoane. Dragostea este o feerie lingvistică cunoscută doar de două persoane. Dragostea este totul, fără dragoste nu ar fi nimic, nu ar fi interesantă dar şi palpitantă viaţa în adevăratul sens al cuvântului.

„Dragostea este o lacrimă care stropeşte floarea sufletului şi o face să crească.

„ Dragostea este o călătorie care începe atunci când se întâlnesc două inimi. Dragostea nu are identitate, rasă, vârstă sau naţionalitate, ea este precum vântul, nu o putem vedea, în schimb o simţim.

„ Îmi este complicat să definesc dragostea ... Dragostea este atunci când venind acasă ai cui spune mamă. De fapt dragostea e totul. Dragostea este să ajuţi pe cineva, fără a cere nimic înapoi, dragostea este atunci când nu ai nevoie de nimic altceva decât să te afli în compania persoanei dragi. Este un sentiment înălţător dar care totuşi te poate doborî până în cele mai adânci temniţe ale sufletului. De fapt nici nu mai am idee, dacă în lumea noastră plină de răutate, mai putem găsi dragoste. Ea trăieşte undeva în noi, în adâncul sufletului nostru, şi uneori, unicul lucru care trebuie să-l facem e să ne deschidem inimile, să oferim şi să primim dragoste, că-ci dragostea rămâne a fi cel mai nobil sentiment din totdeauna.”

„ Deşi  scepticii spun că dragostea e doar o senzaţie abuzivă, un proces biochimic în organismul nostru, după părerea mea Dragostea e un dar divin pentru noi muritorii de la Dumnezeu şi, cred eu, e cea mai mare bogăţie pentru cel ce deţine acest lucru.
  E de bine sau de rău, Dragostea poate fi împărtăşită sau neîmpărtăşită. Eu cred că cel care o împarte cu cineva e cel mai fericit, adică dragostea e o fericire, o bucurie, cu care ar trebui să te împarţi.
   Dragostea e atunci când iubeşti şi eşti iubit cu adevărat, când pui principiile tale mai prejos decât a persoanei dragi, când persoana dată este ceea cu ce respiri, cu ce trăieşti.
   Dragostea este un univers plin de sentimente şi simţiri, trăiri, de lacrimi şi fericire, de sinceritate, stimă, bunătate.
   Dragostea e ca un val ce te acoperă odată fiind îndrăgostit...”                                                                                                        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu