vineri, 27 septembrie 2013

Prezentarea colecţiei "Priveşte cum-e"

Copii de la vîrste mici – sunt cei mai aprigi exploratori a lumii înconjurătoare.pun o mulţime de întrebări la care aşteaptă răspunsuri pe măsură. La o mulţime de astfel de îmtrebări, veţi descoperi răspunsul în colecţia Priveşte cum-e, o adevărată jucărie editorială, cu ilustraţii excepţionale, structurate după un cuprins ingenios şi conţinut accesibil.
Invităm la Centrul Academic Internaţional, toţi copii interesaţi de a cunoaşte noi orizonturi ale lumii.
Priveşte cum e: Planeta noastră / trad. Rodica Chiriacescu– Bucureşti: Prut, 2005 – 14p.
Dragi copii, în această carte ve-ţi descoperi cum este organizat Pămîntul : structura, forţa de gravitaţie care permite ca lucrurile să nu se îndepărteze de suprafaţa planetei, cum are loc alternanţa anotimpurilor şi succesiunea zonelor naturale. Tot aici o să aflaţi cu ce probleme se confruntă planeta noastra : poluarea cu gaze de eşapament, deşeuri etc.
Planeta Pămînt este marea noastră casă, care găzduieşte cele mai diverse fiinţe, ea ne oferă adăpost şi hrană, deaceia şi noi la rîndul nostrum trebuie să avem grijă de ea… O lume curată e mai frumoasă şi mai sănătoasă!!!

Priveşte cum e: Marea / trad. Rodica Chiriacescu– Bucureşti: Prut, 2005 – 14p.
Din această mică enciclopedie ve-ţi descoperi toate misterele lumii acvatice de la ţărmuri până în adâncuri. O să descoperiţi o mulţime de animale care îşi au adăpostul în lumea marină : de la impunătoarea balenă,  enigmaticul calmar la micele meduze. Ve-ţi mai afla că viaţa s-a născut în apă, şi că marea dintotdeauna a fost o sursă de hrană pentru om şi animale, resurse petroliere, minerale şi sare.
Marea reprezintă o imensă bogăţie pentru toţi !!!

Priveşte cum e: Casa / trad. Rodica Chiriacescu– Bucureşti: Prut, 2005 – 14p.
Toate fiinţele au nevoie de o casă în care să se refugieze : unele animale aleg drept casă o grotă, o vizuină, un adăpost unde se pot simţi comod şi în siguranţă, altele preferă sa-şi construiască singure casele, altele îşi poartă casa cu ele.

Oamenii construiesc case mari şi solide, cu ziduri de piatră sau cărămidă. Însă în diferite ţări casele au şi ele aspect diferit : în ţările nordice , eschimoşii construesc iglu-ri, în cele calde colibe, iar în ţările dezvoltate se construiesc palate minunate şi zgîrîe-nori.
Marcela Fărîmă, bibliotecar

Un comentariu:

  1. sunteţi bravo pentru publicitatea acestor cărţi interesante!!! copiii pot afla multe lucruri despre tot ce-i înconjoară!!!

    RăspundețiȘtergere