vineri, 26 octombrie 2012

Steluţa călăuzitoare

A fost odată ca niciodată o vrăjitoare rea şi foarte urâtă. Ea trăia într-o pădure de la marginea unui orăşel liniştit, unde locuiau foarte mulţi copii. În fiecare seară, vrăjitoarea cea rea îşi lua mătura şi se plimba printre stele. Văzând că stelele sunt frumoase şi strălucitoare, ea a devenit invidioasă pe ele.

De aceea a început să le ameninţe că le va culege pe toate de pe cer şi le va închide în căsuţa ei din pădure.
Stelele s-au speriat şi L-au rugat pe Dumnezeu să le trimită pe pământ, ca să poată scăpa de furia vrăjitoarei. Dumnezeu le-a dat voie să coboare pe pământ, printre copii. În seara aceea a fost o ploaie de stele cum nu s-au mai văzut. Stelele s-au amestecat printre copii, împânzind tot oraşul, care acum era frumos luminat, datorită miilor de steluţe strălucitoare şi albastre.
Vrăjitoarea a încercat să le adune, dar, nereuşind, puse la cale un plan prin care să le gonească din oraş. Ea murdări toate străzile oraşului, omorî animalele, uscă pomii şi florile, tot ce era verde deveni cenuşiu şi sumbru, pustiind oraşul şi speriind toţi copiii. Locuitorii oraşului erau îngroziţi şi nu ştiau cum să scape de ea.
Stelele îl rugau atunci pe Dumnezeu:
- Te rugăm, ne poţi primi înapoi pe cer?
- De ce vreţi să vă întoarceţi? le întrebă Dumnezeu pe măsură ce ajungeau în cer.
- Doamne, a fost imposibil să rămânem acolo, pentru că este multă mizerie, multă răutate şi violenţă.
Stelele s-au aşezat înapoi pe cer, iar oraşul a rămas întunecat şi trist. Dumnezeu le-a numărat şi le-a zis:
- Lipseşte o stea. Unde este?
Un înger era în apropiere şi i-a răspuns:
- Este o stea care a reuşit să rămână între oameni. Ea a considerat că locul ei este acolo unde lucrurile nu merg bine, unde este durere.
- Ce stea este aceasta? a întrebat Dumnezeu.
- Ea este Speranţa: Steau Verde. Singura stea care are această culoare.
Când au privit spre pământ, steaua nu era singură. Pământul era din nou luminat, pentru că exista câte o luminiţă verde în inima fiecăruia dintre locuitorii oraşului.
Speranţa a reuşit să păcălească vrăjitoarea, pentru că ea a reuşit să se cuibărească în sufletul fiecărui om.
Primind steluţa verde în sufletul tău de copil, ai încredere că-ţi va lumina drumul în viaţă, fii fericit şi mulţumeşte-I lui Dumnezeu pentru toate.

Speranţa este singurul sentiment pe care Dumnezeu nu are voie să îl reţină.
"Speranţa moare ultima..."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu