marți, 2 iunie 2015

LA CÎRMA TROLLEYBOOK-ului ECHIPA CAIE!!!

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, susţinută de Primăria Municipiului Chişinău, a lansat pe 1 iunie 2015, la ora 11:00 – de Ziua internaţională a copilului, proiectul Trolleybook –program de lecturi estivale, ediţia a II-a.
În acest an Trolleybook-ul este amplasat în parcul de distracţii Aventura Parc, sectorul Buiucani (Chişinău, strada Ghioceilor nr. 1).
Scopul Proiectului este promovarea şi încurajarea lecturii ca mijloc de dezvoltare culturală şi creativă a comunităţii chişinăuiene, orientarea spre valorile literare şi organizarea eficientă a timpului liber în perioada estivală.
Ziua de 1 iunie a fost o zi deosebită pentru echipa CENTRULUI ACADEMIC INTERNAȚIONAL EMINESCU. Am avut onoarea să fim de serviciu în prima prima zi. A fost o zi plină de emoții pozitive împreună cu toți vizitatorii cunoscuți și necunoscuți, dar care au venit cu dragoste de a ne cunoaște și a se delecta cu o carte anume în TROLLEYBOOK!!!
Pentru copii a fost organizat un concert la care au participat şi cititori fideli ai bibliotecii. Copiii au avut posibilitate să-şi demonstreze talentele prin cîntec, poezii şi dans. Părinţii au fost foarte receptivi şi s-au încadrat activ în provocarile propuse.
A fost organizată şi o expoziţie cu genericul "Eminescu cel mai drag poet". Titlurile de cărţi expuse au fost: Luceafărul de M.Eminescu; Cronologie Mihai Eminescu; Eminescu în şcoală, Portofoliului didactic; Mihai Eminescu  în filatelia şi Cartofilia Universală; Vrabie Gheorghe Aurel David; Somnoroase păsărele de Mihai Eminescu; Dumitru Mămăligă Ce-o fi vorbit oare Eminescu şi Creangă?; Basme de Mihai Eminescu; Boris Crăciun Viaţa ilustrată a poetului nemuritor; Unde eşti, copilărie? de Mihai Eminescu. De un mare succes s-a bucurat cartea Mihai Eminescu în grafica mondială de Nicolae Ioniţă care reprezintă un proiect cultural realizat cu participarea a 387 graficieni din 87 de ţări unde este apreciat şi recunoscut. La fel au fost audiate CD-urile cu interpretări celebre. În pofida faptului că conexiunea la internet a fost una instabilă, am reuşit să înregistrăm utilizatori noi eliberîndu-le carduri. Copiii au primit o deosebită plăcere de a fi şi şoferii acestui TROLLEYBOOK. Utilizatorii au fost de vîrste diferite, cel mai energic a fost Marcus care dorea cu orice preţ să rămînă cît mai mult în împărăţia cărţilor şi distracţiei.
O supriză deosebită a fost şi vizita actorilor Iurie Gologan şi Daniela Burlaca ce au jucat rolul Mihai Emiescu şi Veronica Micle în spectacolul Floarea Albastră. (https://www.youtube.com/watch?v=gPoy_V-Y9jo)
Manifestarea s-a bucurat de interesul presei şi a fost promovată în cadrul mai multor posturi de televiziune( vezi link-urile mai jos)

Va invităm şi pe voi dragi copii sa fiţi alăruti de noi!!


























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu