miercuri, 4 martie 2015

Enigmele lumii

(revistă bibliografică)

Enciclopedie: monument al progresului spiritului uman.
                                                                                      Voltaire

Vă propunem să exploaraţi lumea misterelor şi enigmelor  neelucidate ale istoriei - în spatele cărora ve-ţi depista mecanisme ascunse de dirijare a lumii, cu volumele de enciclopedii de la editura ROOSSA. 


Enciclopedia Enigmelor Istoriei / trad.: E. Viziru. - Ed.: Roossa - 225 p.
Enciclopedia Enigmelor Istoriei conține 100 de enigme ale istoriei, structurate pe perioade: marile enigme ale istoriei, enigme anticeenigmele evului mediu, enigmele istoriei noi și enigmele timpurilor moderne, de la Atlantida până la distrugerea turnurilor gemene din New York.
Ea este un ghid de cultură generală care aduce în prin plan mistere care au frământat generaţii întregi , care au captat dea lungul vremii atenţia publicului şi au facsinat întreaga lume. Poate fi utilizată chiar ca şi ghid turistic în vacanţe.
De asemenea această carte vă oferă multe informații și curiozități. De exemplu, scufundarea Titanicului,  a fost întâmplătoare sau  a fost doar un act de terorism? Triunghiul Bermudelor, cunoscut pentru "setea" sa necontrolată și inexplicabilă, este considerat a fi responsabil pentru dispariția a peste 50 de nave și avioane în ultimul secol, conform Marinei Americane. Enigma lui Shakespeare - Majoritatea istoricilor sunt de părere că „bardul de la Stratford-upon-Avon” și-ar fi scris întradevăr vasta operă, dar numeroși alți specialiști sugerează că Shakespeare a fost doar „paravanul” dincolo de care s-au ascuns alți celebri literați ai epocii, precum Marlowe sau Francis Bacon.
Toate acestea şi multe altele le găsiţi în cartea „Enciclopedia Enigmelor Istoriei”!


Enciclopedia minunilor lumii / trad.: Al. Rusu, E. Viziru. - Ed.: Roossa - 225 p.
 Toată lumea a auzit despre Cele şapte minuni ale lumii, dar puțini știu și despre alte monumente existente pe planeta noastră la fel de interesante: Enigmaticul Stonehenge, Catacombele mistice ale Romei, Oraşul biblic Ierihon, Machu Picchu (Vechiul Pisc), Oraşul fără populaţie şi mule altele.
 În "Enciclopedia minunilor lumii" veți găsi  informații și despre minunile lumii moderne. Enciclopedia minunilor lumii contine istorie, geografie, arta, arhitectura, măiestrie si geniu… Aici o să găsiţi şi “Templul lui Solomon”, “Mecca”, “Calea ferată Trans-Siberiană” şi “Marele zid chinezesc”. Aceasta carte va ofera multe informatii si curiozitati. De exemplu, ştiaţi că cea mai lungă cale ferată este Calea Ferată Transsiberiană cu o lungime de 9288 km ce traverseaza 8 fuse orare. Cel mai lung canal maritim este Canalul Suez? Deasemeni el este şi canalul cu cel mai mare trafic. La chipul lui Iisus Hristos Mântuitorul (statuia din Rio de Janeiro) a lucrat şi sculptorul român Gheorghe Leonida? Proiectul a fost realizat de Heitor da Silva Costa care a fost autorul proiectului, Carlos Oswald care a proiectat designul final al monumentului şi Paul Landowski care a executat sculptura.Toate aceste informaţii şi multe altele le găsiţi în cartea „Enciclopedia Minunilor Lumii”!
Vă dorim lectură plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu