marți, 16 septembrie 2014

MĂRIA SA CARTEA VINE LA COPII

Se zice: Cine are carte, are parte! Este un adevăr indiscutabil. Noi bibliotecarii, care prin misiunea sa zi de zi suntem în împărăția MĂRIEI SALE CARTEA, ne bucurăm de fiecare clipă când primim o carte, când lansăm o carte recent editată, când oferim iubitorilor de lectură documente pentru studii sau pentru a se delecta din plăcerea lecturii.
            Din fragedă copilărie copiii sunt pasionați de cărți și din ele învață literele, cifrele, poezii, călătoresc în lumea basmelor, cunosc fenomenele naturii. Copiii de la Grădinița nr. 40, împreună cu educatorii sunt cei mai bucuroși că sunt vecini cu Centrul Academic Internațional Eminescu, care deține o colecție bogată de documente pentru toate vârstele. În fiecare zi au posibilitate să vină în ospeție să citească lucruri interesante din cărți și reviste, să vizioneze din filmele cu desene animate, să participe și să fie animatori la activitățile culturale atractive.
            O mare surpriză le facem și noi , bibliotecarii, când ne luăm desaga cu cărți și ne ducem la Grădiniță nr. 40 pe neașteptate. Bucuria copiilor este de nedescris. Chiar de la o luni bibliotecarele Bobotrîn Olesea și Pleșca Marcela le-au făcut această surpriză și au poposit la Grădiniță și copiii recunoscându-le sa-u așezat cuminciori pe scăunelele din căsuța curții.
            Olesea Bobotrân le-a mai reamintit și le-a citit din cartea scriitorului Iulian Filip Urmele mele frumoase, nclusă spre lectură în Programul Copiii Chișinăului citesc o carte. Apoi fiecare copil a primit câte o carte din desagă, având misiunea să citească și să spună cum se numește cartea și cine a scris-o. Bibliotecarele le-au povestit câtă lume muncește până se face o carte, mai ales o carte pentru copii, care este atât de frumos ilustrată și interesantă. Fiecare din ei a studiat atent cartea primită, apoi rând pe rând au vorbit despre această carte pe măsura înțelegerii lor. Fiind curioși mai trăgeau cu coada ochilor și la cărțile care erau la alți copii de alături.
            Unii din copii au dorit să recite și unele poezii, împreună au mai cântat și niște cântece, au ghicit unele ghicitori din cărți. Copiii și educatorii la despărțire au mulțumit și ne-au rugat să mai venim la ei în ospeție chiar și în fiecare zi. A fost o bucurie și o delectare cu MĂRIA SA CARTEA!

Elena Dabija,
director Centrul Academic internațional Eminescu

Un comentariu:

  1. Copii frumoși și deștepți educați în dragoste de carte! Bravo doamnelor că aveți grijă de vlăstarele tinere-viitorul nostru, sper să fie un viitor cât mai promițător! Succese în munca nobilă de promotori ai cunoștințelor și culturii, a lui Mihai Eminescu!

    RăspundețiȘtergere