luni, 11 august 2014

LA CÂRMA TROLLEYBOOK- ULUI

Sâmbătă, 9 august, Centrul Academic Internaţional Eminescu, a avut rolul de organizator a activităţilor de divertisment şi încurajare a lecturii pentru copii şi maturi, în cadrul Proiectului Trolleybook, elaborat de B.M. "B.P.Hasdeu".
De dimineaţă a fost o zi frumoasă, plină de soare şi dispoziţie bună, cu vizitatori curioşi, dornici să savureze o carte bună.
Deoarece purtăm numele marelui poet naţional Mihai Eminescu, am început cu ora de lectură: Basm de Geo Bogza, şi am studiat împreună cu copii pas cu pas viaţa şi opera poetului. Nelipsită a fost expoziţia de carte şi documente "Eminescu cel mai drag poet". Am desfăşurat şi un joc interactiv legat de numele poetului, integrama - fulger: Natura o permanenţă eminesciană.
Ziua de sâmbătă nu a fost lipsită de culoare şi zâmbet: copii au lipit, au decupat, şi au colorat cu mult entuziasm  în cadrul atelierului: Fantezie, dibăcie, creație, unde am relizat o dumbravă minunată cu floricele , albinuţe, buburuze şi fluturaşi jucăuşi.
Deoarece Trolleybook-ul a fost vizitat de foarte mulţi copii de vârsta mică care sunt îndrăgostiţi de poveşti, am realizat cu ei, căsuţele unora dintre celor mai dragi personaje: Capra cu trei iezi şi Căsuţa celor trei purceluşi, la care micuţii ajutaţi de părinţi  au lucrat cu multă iscusinţă şi ingenioziotate.
Interes faţă de biblioteca cu antene au avut şi cei maturi: părinţi şi bunici, care s-au oprit pentru mici lecturi, în timp ce noi bibliotecarele CAIE, ajutam copii să-şi aleagă cele mai frumoase şi interesante cărţi.
 Nu au rămas indiferenţi faţă de  biblioteca improvizată , nici alaiul de nuntă care trecea prin preajmă în frunte cu mirele şi mireasa, care au urcat la cârma Trolleybook-ului.
A fost o zi reuşită, considerăm noi, cu letură bună în aer liber şi multă distracţie pentru vizitatorii noştri.


F.M.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu