vineri, 23 august 2013

Lectura, iată învăţătura cea mai bună

Redescoperă, împreună cu cartea "Poveşti cu tâlc pentru copii isteţi" (după Esop), frumoasele poveşti de odinioară. Ingenios prezentate şi splendid ilustrate, neuitatele istorii te vor ajuta să înveţi lucruri esenţiale despre viaţă.

Leul, cocoşul şi măgarul

Într-o dimineaţă frumoasă, un măgar şi un cocoş se plimbau pe la  marginea pădurii. Leul, care trăia într-un desiş din apropiere, îi auzi vorbind când trecuse pe lângă el. Ieşi din peştera  lui, foarte mulţumit că mâcarea îi venise atât de aproape de casă, şi porni spre ei. Cocoşul îl văzu venind, îi ghici intenţiile şi începu să cânte cât putea de tare. Se spune că leul nu poate suferi cântatul cocoşului, de aceea o luă la fugă. Măgarul, care până atunci stătuse înlemnit de frică, deveni dintr-odată curajos. Era foarte uimit cu un biet cocoş fusese în stare să sperie leul cel puternic şi, fără a se gândi prea mult, o porni  în galop după leu şi începu să-l hăituiască. Dar nu i-a fost dat măgarului prost să alerge mult, căci leul s-a oprit din fugă, s-a oprit şi l-a rupt în bucăţi.
MORALA: O prea mare încredere în forţele proprii ne poate pune în pericol. 
Ca să aflaţi ce s-a mai întâmplat şi cu alte animale, veni-ţi la biblioteca Centrului Eminescu şi citiţi cartea în întregime. 
Vă aşteptăm cu drag!
V. Sîrbu, şef oficiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu