Pagini

luni, 28 septembrie 2015

Săptămâna bibliotecilor deschise pentru copii

S-a încheiat Săptămâna uşilor deschise. Programul a inclus diverse activităţi prin care am dorit ca chişinăuenii să alfe cât mai mult despre bibliotecile din capitală. Micii noştri vizitatori de la grădiniţile nr 40; 71 au aflat că bibliotecile noastre au misiunea de a oferi acces liber la informaţie, lectură, susţin interesul şi libertatea de a cunoaşte, ce importanţă are biblioteca în viața fiecărui om, ce înseamnă carte, câte filiale are BM B. P. Hasdeu, unde se află și care este menirea lor. Copiii au fost familiarizaţi cu regulile de înscriere la bibliotecă. S-a creat o atmosferă degajată, copiii au fost receptivi și profund impresionați de cele auzite și de expozițiile interesante care înfrumusețează sala de activități.
Cu un spectacol de excepție TOAMNA - ANOTIMP DE BUCURII prezentat de copiii grupelor pregătitoare de la grădinița nr 71 însoțiți de doamnele educatoare Galina Horin, Ana Chistol și Elena Lașcu a început dimineața zilei de 22 septembrie. Copiii au recitat mai multe poezii despre toamnă, au cântat și au dansat.
Copiii de la grădinița nr 40 au venit la o întâlnire de suflet cu scriitoarea, compozitoarea şi interpreta Liuba Drăgostiţa-Bujor. Sala a fost plină de copii curioşi, veseli şi dornici de vorbe înţelepte iar unii din ei au venit pentru prima dată şi au avut marea bucurie să devină utilizatori ai BM. „B.P.Hasdeu”, primind cardul nominal. Dna scriitoare le-a povestit despre cărţile şi melodiile semnate de dumneaei, despre rolul cărții în viața fiecărui om.
În cadrul Săptămânii ușilor deschise în incinta Centrului Academic Eminescu au fost expuse lucrări executate hand-made. Fiecare lucrare își are farmecul ei. Sunt făcute de copiii de la Centrul Orășenesc al Tinerilor Naturaliști. Altă expoziței găzduită de biblioteca noastră întrunește lucrări de artizanat confecționate în cadrul unui proiect în satul Butuceni cu titlul sugestiv CASA MARE. Aceste lucrări au trezit un viu interes din partea micilor vizitatori.
Au fost organizate mai multe expoziții de documente: Mihai Eminescu pe meridianele lumii ( Anul promovării valorilor europene), Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” – bibliotecă inovatoare, Autografele vorbesc (despre personalități care au fost în vizită la Centrul Academic Internațional Eminescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu